Selecteer een pagina
Home » Blog » CPSS » Psychosociale therapie » Wat kan Psychosociale therapie voor u betekenen?!

Wat kan Psychosociale therapie voor u betekenen?!

door | 5 aug, 2018 | Psychosociale therapie

De psychosociale therapie is een behandeling van psychosociale klachten, wanneer een cliënt specifieke problemen heeft. Daarom beperkt de therapeut zich bij de behandeling dan ook niet tot 1 specifieke theorie met de daarbij behorende methode en/of therapie. Maar is juist gericht op de persoon, die specifiek bij hem/haar past en dus niet een algemene behandeling.

Ieder mens maakt deel uit van meerdere systemen. Familie, gezin, werkkring, maatschappij etc. Wanneer er iets in zo’n systeem gebeurt, dan verandert die gebeurtenis het evenwicht in dat systeem. Daardoor moeten alle onderdelen zich aanpassen aan dat nieuwe evenwicht. Men staat dus niet alleen bloot aan veranderingen, maar zorgt zelf ook voor veranderingen. Ook in de mens zelf kan het evenwicht verstoord raken. Therapie kan daarbij een hulpmiddel zijn. Zowel verbale als non-verbale communicatie neemt in het geheel een speciale rol in. Het is dus ook niet mogelijk om niet te communiceren. Niets zeggen is ook communicatie.

Er worden afhankelijk van het probleem, verschillende therapievormen aangeboden, waarbij we samen, 1 keer per week of eens in de 14 dagen, d.m.v. therapiesessies van een uur, aan het probleem werken.

De volgende methodieken heb ik tot mijn mogelijkheden: *Cognitieve therapie ,*Coaching/counseling, * Speltherapie, * Hypnotherapie, * kinder-coaching

De volgende problemen zijn redenen om contact op te nemen: * Psychosomatische klachten, * Angst en paniekstoornissen, *PTSS, * Burn-out klachten,  *Depressies, *Fobieën, * Relatie problemen, * Zelfvertrouwen, * Bedplassen, * Aangeleerd probleemgedrag.

Over mij

Ik ben Petra Visser.

Als hypnotherapeut, psychosociaal therapeut i.o.,  cognitieve gedragstherapeut,  kindercoach en CPSS-coach i.o., heb ik er mijn missie van gemaakt om volwassenen en kinderen de grip op het leven weer terug te geven.

Tijdens onze sessies, in een vertrouwde omgeving, maak ik je bewust van jouw patronen. Ik geef je inzichten waardoor jij beter in staat bent om de keuzes te maken die bij jou passen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin