Selecteer een pagina
Home » Blog » Hypnotherapie » Hoe los je problemen op met hypnotherapie?

Hoe los je problemen op met hypnotherapie?

door | 30 mrt, 2021 | Geen categorie

Hypnose is een staat van veranderd bewustzijn, een soort trance. Bijna iedereen heeft in het dagelijks leven hypnotische ervaringen: je bent zo geconcentreerd bezig, dat je niet hoort dat iemand binnenkomt; je bent diep in gedachten tijdens het autorijden, zodat het lijkt of je een stukje hebt overgeslagen; of je gaat helemaal op in een bioscoopfilm en kunt niet geloven dat het al pauze is. Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose.
Hypnose is een toestand van geconcentreerde aandacht, waardoor men zich losmaakt van de uitwendige omgeving en opgaat in een innerlijke wereld. Deze toestand noemt men ook wel ‘trance’. In wezen is er geen verschil tussen dergelijke alledaagse trances en de hypnotische trance.
Als je in hypnose gaat, heb je daar zelf de controle over en die controle houd je ook.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat hypnotherapie een krachtig hulpmiddel is. Hypnotherapie is een kostenbesparende methode; het is meestal doelgericht. Hypnotherapie is ook relatief goedkoop en effectief bij het behandelen van slechte gewoonten zoals bv roken, afvallen, zelfvertrouwen en andere aangeleerde gewoonten.

Over mij

Ik ben Petra Visser.

Als hypnotherapeut, psychosociaal therapeut i.o.,  cognitieve gedragstherapeut,  kindercoach en CPSS-coach i.o., heb ik er mijn missie van gemaakt om volwassenen en kinderen de grip op het leven weer terug te geven.

Tijdens onze sessies, in een vertrouwde omgeving, maak ik je bewust van jouw patronen. Ik geef je inzichten waardoor jij beter in staat bent om de keuzes te maken die bij jou passen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin